Kérek mindenkit, hogy az alábbi sorokat, az "akinek nem inge, ne vegye magára" bölcselet szerint kezelje! :-)

BEJELENTKEZÉS A FOTÓZÁSRA!

A szabad kapacitásom, általában egy hétre előre foglalt. Ezért kérlek, időben jelezd, ha részt szeretnél venni egy közös munkán!

Ha egy reprezentatívabb csomagot választanál (pl. "Prémium", vagy "Exclusive") abban az esetben legalább két héttel a fotózás előtt jelentkezz be! Ezért arra van szükség, hogy megtaláljam és leszervezzem a neked tetsző helyet. Lehet, hogy éppen valamiért az egyiken nincs elérhető szabad időpont, stb. Illetve, mivel ezek a csomagok előleghez kötöttek, be kell érkeznie az előleg összegének is. Amíg ez nem történik meg, nem indítok foglalást a helyszínekre!


MIÉRT SZÜKSÉGES EGYES CSOMAGOKNÁL AZ ELŐLEG?

Sajnos eljátszottam párszor, hogy saját költségen leszerveztem mindent, majd a megrendelő nem jött el, így buktam a bérleti díjakat. Ugyanis, ha én is tovább passzolom a lasztit és nem rendezem a megbeszéltek szerint a költségeket, jogosan fognak megbízhatatlannak tartani! Illetve a következő alkalommal, amikor esetleg mennék megint egy fotózásra, nem fognak komolyan venni és nem bérelhetek ott helyszínt többé! Ez pedig szakmai öngyilkosság, így nem éri meg ezt játszanom!

Remélem érthető a dolog! Szeretném, ha mindenki tiszteletben tartana a másik idejét és pénztárcáját!


ÉRKEZÉS A MŰTERMI FOTÓZÁSOKRA!

A fotózások, előre egyeztetett időpontban kezdődnek! Olyan lehetőség nincs, hogy "pont erre jártam, beugranék egy fotózásra"

Mivel a munkakezdés pontos idejét előre megbeszéltük, ezért mindenkit kérnék, pontosan jelenjen azokon meg! A stúdiókban ütemezett munkák folynak, ezért a késési "képlet" a következő. 10-15 perc még úgy-ahogy belefér. 15-perc késés után a fotózás összege +3.000Ft-al nő. 35 perc késés után, sajnos nem tudunk tovább várni rád!  


HOGYAN ÉRKEZZ A FOTÓZÁSRA?

Bármilyen hihetetlen, de ha előző napon vagy éjjel, sikerült kellőképpen szétcsapatnod magad, az látszani fog a képeken! Fotós vagyok, nem varázsló, ezért kérnék mindenkit, hogy a fotózásra, összeszedet állapotban érkezzen!

Mindkettőnk érdeke, hogy legalább annyira akard, hogy egy jó anyag készüljön rólad, mint én! Ha utálsz is fotózni, tegyél meg mindent azért, hogy jók legyenek a képeid! Elvégre időt és pénzt fektetsz ebbe! 

Aki úgy érzi, hogy igény lenne némi karbantartásra, azt a megfelelő helyen, a megfelelő időben végeztesse el! Az alap retusba nem számít bele, a manikűr, a hajfestés (színezés) a szőrtelenítés, sarok és lábápolás stb... hihetetlen, hogy mikbe futok néha bele...

Tisztelj meg azzal, hogy ha közös munkára érkezel, azt megfelelő formában teszed! Én sem fogok, koszosan, büdösen, több napos igénytelenséggel, szétcsapva megjelenni a fotózáson.

Fotókon jól mutat egy legalább alap barna, bőrszín! Ha lehetséges, ezt valamilyen formában próbáljátok meg elérni!

Nap, szolárum, teljes testes barnító permet, ilyesmi...


RUHÁK-KIEGÉSZÍTŐK

Sajnos nem mindenkinek adatott meg az ÖNKRITIKA gyakorlásának a képessége. Kérek mindenkit próbáljon meg számára előnyös ruhákkal és kiegészítőkkel készülni a fotózásra!

Alapelv, mutassuk az előnyöset, takarjuk az előnytelent!

Manapság már nem olyan kedvelt a Photo Shop mértéktelen használata. Szerintem nem árt, ha köszönő viszonyban vagy a képeiddel. Természetesen te vagy a megrendelő, így ennek a mértékét te határozod meg. Viszont ha az esetleges hibáidat megpróbáljuk megfelelő pózokkal, ruhákkal és kiegészítőkkel korrigálni, jobb végeredményt kapunk!

Elég régóta fotózom már, így meg tudom ítélni az első percekben a várható végeredményt!

A legjobb eredmény elérése érdekében, szoktam javaslatokat tenni.

Ha esetleg észrevételezem, hogy ez vagy az, szerintem előnytelen lesz a fotókon, de téged ez maximálisan hidegen hagy, majd akkor is jusson ez eszedbe, amikor az elkészült anyagod nézegeted!  

NÉZÜNK A TÜKÖRBE! ÁLTALÁBAN NEM HAZUDIK! Én is ezt tettem és segített! Évek óta a fényképezőgép megfelelő oldalán állok! 

Saját elképzeléseim, vagy céges megrendelések esetében, általában gyakorlott, fizetett modellekkel dolgozom. Ha magán megbízást kapok tőletek egy fotózásra, azt anyagi ellenszolgáltatásért teszem. Nem érdekelnek a "természetbeni juttatások" a munkadíjam fejében!  Ezeket a szükségleteimet, más formában szoktam intézni! :-)


MIKOR GYERE HOZZÁM FOTÓZÁSRA és MIKOR VÁLASSZ MÁST?

Elsődlegesen erotikus fotókat készítek. Szeretem a dinamikusabb, látványosabb pózokat és képi elemeket. A provokatívabb, akár extrémebb irányzat, közelebb áll hozzám, mint a fashion, vagy a klasszikus boudoir fotográfia. 

Akkor tudunk érdemben jól együtt dolgozni, ha elképzeléseink e téren egyeznek! Akkor kérj fel a fotóid elkészítésére, ha tetszenek a munkáim! Ha ez nem így van és teljesen mást szeretnél, feleslegesen raboljuk egymás idejét!

Lehet ötletelni és fotókat nézegetni! Viszont ne kérd tőlem, hogy reprodukáljam neked mások munkáit! Lehet, hogy az konkrétan rád sem szabható, de főleg azért ne, mert engem is kifejezetten bosszant, ha valaki durván másolja a munkáimat, stílusomat!

Akkor sem én leszek az embered, ha teljesen konkrét elképzelésed van a képeid elkészítéséről. Esetleg szuper fotókat készítesz magadról telefonnal és csak azért hívtál fel, mert a barátnőd is volt már nálam. Számodra elég, ha csak nyomkodom az exponáló gombot, miközben te a gép előtt bénázol valamit. Azután ha szerencsénk van, talán lesz benne pár használható kép.

Én képeket alkotok, lehetőleg a legjobb tudásom szerint. Elég, ha megadod az irányvonalat és a többit rám bízod! Ebben az esetben olyan fotókat fogsz kézhez kapni, ami tetszeni fog!

Köszönöm, hogy elolvastad!

Centaur


Az oldal a világ legkönnyebben használható weboldalkészítőjével, a Mozellóval készült.

 .